Back to school!

Back to school!

1 september! Bij veel gezinnen breekt het moment aan waarop er iets minder tijd gespendeerd kan worden aan huisdieren, waaronder de lieve hondjes. Dit is enigszins jammer voor zowel de baasjes als de hondjes, maar dat hoeft niet automatisch voor grote problemen te zorgen. Lees onderstaande tips en jullie kunnen het nieuwe schooljaar met een gerust hart inzetten.

Honden zijn gewoonte-beestjes die nood hebben aan structuur. Hou je samen met je kinderen aan een dagelijkse routine voor je hond. Je kunt bijvoorbeeld na het opstaan,  dagelijks de brievenbus met je hond legen, waarna je wat met je hond speelt om hem of haar daarna eten te geven. Als je deze routines kunt aanhouden in tijden van verandering, zal dit het voor je viervoeter veel gemakkelijker maken.

Bewaar een lievelingsspeelgoedje voor als je weg bent. Laat je kinderen het speciale speelgoed geven juist voor ze vertrekken naar school en laat ze het terugvragen als ze thuiskomen. Zo blijft het voor de honden hét lievelingsspeeltje bij uitstek!

Investeer in quality time met je kind(eren) en hond(en). Bedenk leuke spelmomenten waarvan zowel je hond als je kinderen na schooltijd van kunnen genieten. Probeer bijvoorbeeld om samen met je kinderen een speelgoedje weg te gooien die de hond dan op zijn of haar beurt moet zoeken en terugbrengen (apporteren). Of bij goed getrainde honden kun je misschien al wat speelgoed verstoppen.

Kortom, bied de hond structuur aan en vul de beschikbare quality time op een creatieve manier in. Heb jij nog ideeën, deel ze dan gerust met andere hondenliefhebbers op onze facebook pagina.

Veel succes met het nieuwe schooljaar!