Bereken hier de echte leeftijd van je hond!

Bereken hier de echte leeftijd van je hond!

Om de leeftijd tussen hond en mens te vergelijken wordt traditioneel de leeftijd van de hond vermenigvuldigd met 7. Echter, deze formule blijkt niet altijd te kloppen.

Vandaag de dag, bestaan er grote onderlinge verschillen tussen rassenhonden. Een grote hond zoals een cane corso valt in vele opzichten nog moeilijk te vergelijken met één van de allerkleinste, de dwergchihuahua. Dit heeft ook zijn impact op de leeftijdsverwachting en dus accurate omzetting naar mensenjaren.

Kleine honden bereiken sneller het volwassen-stadium dan honden van grote rassen. Eens zij deze volwassenheid hebben bereikt leven zij langer dan grote honden. Een kleine hond is dus erg snel volwassen en leeft dan nog een lange tijd (als het lot dit toelaat). Een grote hond daarentegen doet er soms 2 jaar over om volledig te volgroeien en leeft vervolgens nog maar 4 of 5 jaar in sommige gevallen.

Dus de formule om de leeftijd van de hond te vergelijken met die van een mens is niet zomaar x 7, maar is afhankelijk van de grootte van het ras en van de huidige leeftijd van de hond. Wil je zelf graag de exacte leeftijd van uw hond kunnen vertalen naar mensenjaren, vul dan de calculator in op de homepage van omy.dog.

 

Bron: Kwispeltherapie