Denk na voor je een puppy onder de kerstboom legt!

Denk na voor je een puppy onder de kerstboom legt!

De feestdagen komen eraan en de verlanglijstjes worden gemaakt. Een puppy’tje noteren vele kinderen hoog op hun lijstje. Leg je zelf een hondje onder de kerstboom? Overweeg alle aspecten voor je dat doet.

Hond verzorgen

Een schattig hondje zorgt voor leven in de brouwerij en kan een leuke aanwinst voor het gezin betekenen. Maar sta je er ook bij stil dat het diertje genoeg verzorging nodig heeft? Kleine kinderen verliezen vaak hun belangstelling voor het hondje na een tijd en oudere kinderen krijgen het druk met schoolwerk en vriendjes. Hou er dus rekening mee dat je misschien vooral zelf voor de verzorging zal instaan.

Persoonlijke keuze

Wil je een hondje aan een volwassene schenken? Wees dan zeker dat die persoon daar echt voor openstaat. Als die het dier niet wil of kan verzorgen, moet het terug naar de verkoper of het asiel. Dat geeft onnodige stress voor de hond. De keuze voor een huisdier is heel persoonlijk, en maakt het toekomstige baasje best zelf. Of misschien kan je het dier samen met de nieuwe eigenaar uitzoeken?

Zo hond, zo baasje

Ga na welk ras het beste bij je past. Welk soort leefpatroon heb je en ben je bereid om veel tijd of iets minder tijd in je hond te steken? Als je kinderen in huis hebt, kies je uiteraard best een kindvriendelijk ras. Raadpleeg best vooraf de eigenschappen van een bepaald hondenras.

Heb je goed nagedacht over je schattige kerstgeschenk? Klop dan eens aan bij het asiel en kijk eens of er geen hond rondloopt die bij jou past. Misschien kan je een asielhond een fijne kerst geven.