Hondeneigenaars hebben een streepje voor!

Hondeneigenaars hebben een streepje voor!

Zorgen voor je hond geeft plezier én het is goed voor je gezondheid. Hondeneigenaars hebben een streepje voor op verschillende vlakken. 

Psychologisch

Gezelschapsdieren verbeteren het psychologische en emotionele welzijn. Eigenaren van huisdieren zijn minder vatbaar voor stress, angst en depressie. Honden verlichten de eenzaamheid, want een dier dat onvoorwaardelijke affectie geeft kan heel wat leed verzachten.

Kinderen hechten nog meer waarde aan honden als maatje. Ze voelen zich daardoor comfortabel en zelfverzekerd. Contact met dieren kan een verbeterd zelfbeeld en verhoogde draagkracht opleveren. Honden nemen je voor wie je bent, zonder vooroordelen over je uiterlijk bijvoorbeeld. Ze zijn aanhankelijk en loyaal en daarom een betrouwbare partner.

Fysiek

Als hondeneigenaar heb je minder kans op overgewicht dan wanneer je geen hond hebt. Je gaat veel vaker wandelen, want je hond vraagt daarom. Als je meer beweegt, verbrand je meer energie. En daardoor blijf je sneller op je gewicht.

Lichaam en geest zijn één. Als je je lichaam goed onderhoudt, krijg je normaal gezien meer energie en ga je je psychologisch ook beter voelen. Diverse onderzoeken tonen bovendien aan dat een dier aaien rustgevend werkt: je bloeddruk daalt en stress verdwijnt.

Maatschappelijk

Meer mensen die gelukkig zijn en zich psychologisch beter voelen, betekent minder bezoeken aan huisarts en een lager medicijnengebruik. Dat levert lagere kosten op voor de hele samenleving.